Skicka blommor i påsk

Vad är påsken utan påskliljor. Påsken är en högtid där vi träffar nära, kära, vänner och familj. Våren står i full blom och vitsipporna börjar titta upp ur backen. Till påsken hör också påskblomman där liljans vackra färger står i centrum.

Att skicka påskblommor blir för varje år mer och mer populärt då det numer är så pass enkelt att skicka påskblommor online.

Låt dina kära få smycka ut bordet med vackra liljor som du skickat även om du är bortrest. Från de stora blombuden på nätet kan du skicka påskliljor över hela Sverige.

Utöver påskliljan går det också att skicka andra typer av buketter och blomsterarrangemang. Butikerna på nätet erbjuder en stor variation av färgstarkt blomster. Tillsammans med de arrangemang du skickar är det möjligt att lägga till en fin hälsning och andra gåvor som choklad.

Skicka Påskliljor

Liljorna blommar runt påsk och innebär en symbol för att våren börjar närma sig. Påskliljan är billig och lättskött men erbjuder också fina färger och är perfekt för utsmyckning av verandan eller matsalsbordet.

Påskliljan växer från lökar och när du väl planterat dem behöver dem inte mycket mer skötsel.

Gör som många andra svenskar och skicka påskliljor idag. Det är både enkelt och ett billigt sätt att överaska någon under påsken.

Vad är påsk

Den största högtiden under det krista kyrkoåret är påsken där man firar minnet av Jesus lidande, död och uppståndelse.

Den krista påsken är både genom händelser, tidpunkten när det infaller och dess natur kopplad till den Judsika påsen. Under den judiska påsken firar man minnet av bibelns berättelser om uttåget ur Egypten efter slaveriet.

Det svenska ordet påsk härstammar från de hebreiska ordet pesach vilket betyder passera eller gå förbi.

Sedan 1844 har bestämmelser använts för att bestämma när påsken infaller i Sverige. I regel sker påskdagen alltid den första söndagen efter fullmånen som infaller på eller efter den 21a mars.