Skicka Morsdag blommor 

Skapa ett “wow” ögonblick för din mamma och skicka blommor vart du än befinner dig. Oavsett om det är en enskild blomma eller en härligt arrangerade bukett kan blombuden leverera direkt till dörren.

populära morsdag blommor

Blommor till morsdag

Morsdag närmar sig snabbt. och nu när våren är i full gång är det dags att tänka på blommor åt våra mammor. För er som inte är säkra på vilken typ av buketter ni ska köpa har vi tagit fram tre stycken traditionella mors dags val.

Nejlikor

Med sina fluffiga, fräscha kronblad, delikata doft och långa enkla löv är nejlikan idag en populär fyllnadsblomma. De flesta vet dock inte att Nejlikan är den blomma man traditionellt ger till mödrar på morsdag.

Faktum är att nejlikor är den blomsort traditionen ursprungligen bygger på. Amerikanskan Anna Jarvis som är traditionens upphovsman älskade vita nejlikor och lät därför skicka 500 sådana till alla som deltog på hennes mors begravning. Händelsen blev så omskriven att den amerikanska presidenten Woodrow Wilson 7 år senare officiellt instiftade en dag specifikt för att fira mammor i almanackan. Morsdag.

Känd som födelsedagsblomma för januari kommer det formella namnet för nejlikor, dianthus ifrån grekiskan och betyder himmelsk blomma. Nejlikans färger har traditionellt olika betydelser. Ljusröda nejlikor skall framkalla beundran medan vita nejlikor symboliserar lycka. Enligt den kristna legenden ska rosa nejlikor ha vuxit ifrån marken där Jungfru Marias tårar föll på efter Jesus död. Av den anledningen symboliserar nejlikan en mors eviga kärlek.

Vad kan vara bättre för Mors dag?

Rosor

När allt kommer omkring finns det inte många blommor med en så stark tradition och mytbildning som rosor. Traditionellt är rosen en alla hjärtans dag blomma, men har på senare år blivit ett mycket populärt val även för Mors dag buketter.

I alla fall, är rosor historiskt sätt kopplade symboliskt till moderskap. I antikens Grekland ansågs rosor vara heliga för gudinnan Isis (idealmodern) och Afrodite (kärlekens och skönhetsgudinnan). Senare, under medeltiden ansågs rosen vara blommornas drottning och symbolen för Jungfru Maria. Påven Leo VIII skapade till och med en medalj: ”Golden Rose Order” som delades ut för att hedra kvinnor.

Rosens skönhet är kan upplevas i en mängd livfulla färger och symboliserar på så sätt många saker – från passion (röda rosor) till lycka (rosa rosor) och vänskap (gula rosor). Rosor är därför den perfekta gåvan man till en fru, eller från en son och dotter till en moder.

Morsdagspresent

Skicka en morsdagspresent i form av blommor. Du behöver inte längre jaga presenter på stan, skicka istället det allra finaste blommorna på nätet.

Morsdag är avsatt som en av de absolut speciellaste dagarna på året. Den är tillägnad att visa uppskattning, tacksamhet, kärlek och tillgivenhet till alla mammor runt om i Sverige.

Svenska blomsterbud förstår hur meningsfullt det är att hitta den perfekta morsdagspresenten. Att skicka blombuketter under morsdag brukar oftast vara mest populärt, men självklart skickar blombuden i Sverige även snittblommor och andra gåvor.

Du känner din mamma, blomsterbuden kan blommorna. Låt därför proffsen hjälpa dig med den perfekta buketten. Blomsterbutikerna på nätet garanterar kvalitetsblommor.

Skicka din mamma den färskaste bukett av hennes favoritblommor. Vi vet att mammor älskar rosor, tulpaner, liljor, påskliljor, orkidéer och azalea vilket är anledningen till att blombuden har utformat färska buketter som matchar dessa populära önskemål.

Oavsett om du beställer rosor, fantasifulla prästkragar, en klassisk orkidé eller en doftande gardenia skickar blombuden enbart de finaste blommorna under morsdag.

Skicka billigt blombud på morsdag

Det blir allt billigare att skicka blombud på morsdag via nätet. De stora aktörerna som Interflora och Euroflorist har så pass bra samarbeten med floristerna att det numer är billigare att skicka blommor på morsdag online än att gå till den fysiska butiken.

Expressleverans

Det händer att man missar att skicka blommorna i tid då vardagens stress ibland tar över. Floristerna erbjuder därför tillsammans med blombudenexpress leverans under morsdag. Detta innebär att även om du gör en beställning samma dag så levererar expressbudet blommorna inom några timmar.

Fraktfria blombud under morsdag

Det finns flera fördelar med att skicka blombud från nätet. Du kan välja precis vilken ort eller stad du ska skicka blomsterarrangemanget till och allt skickas digitalt till den florist som ligger närmast mottagaren. En annan fördel är att företagen erbjuder sig ibland att skicka blombuden under morsdag fraktfritt. Det innebär att de extra kronorna man i annat fall hade betalat på frakten kan man nu lägga på en finare bukett till sin mamma.

Skicka blommor från utlandet

Det har aldrig varit så lätt att skicka blommor till utlandet. Euroflorist och Flowerhouse har samarbeten med florister runt om i världen och de erbjuder därför tjänsten att skicka blommor utomlands under din mammas dag. Även om du sitter fast någonstans i världen och din mamma befinner sig i ett annat land kan du med bara några klick skicka ett blomsterarrangemang på morsdag. Precis som i Sverige kan man gå direkt till floristen och be dem skicka en blomma men det blir ofta dyrare. Med de nätbaserade butikerna är det nu mycket enkelt att skicka morsdag blommor utomlands billigt.

Uppvakta din mamma på morsdag

Du har säkerligen känt den. Floristerna känner den varje dag. Kraften i att uppskatta sin mamma med ett blombud kan göra små underverk till stora.

Med blombud får man sin mamma att uppskatta det lilla. Man kommer närmare varandra och man förvandlar även gråa dagar till ljusa. Det är inte bara mammas dag som lyfter utan också din egen och kraften blir desto starkare när blombudet kommer på oväntat besök.

Gör som tusentals svenskar och skicka morsdag blommor 2017!

Är du intresserad av annat blomsterarrangemang?

www.svenskablomsterbud.se